Navigation Menu+

Tips & Tricks

Travelling Tips&Tricks (TTT)

Acum că ai aflat cum să aplici la un curs de sezon și știi cum să scrii scrisoarea de intenție e timpul să te gandeșsti ce se întâmplă dacă o să fii acceptat. Pentru început, trebuie să te gândești cum și cu ce o să călătorești. Ca să iei decizia corectă, noi îti venim în ajutor cu câteva tips&tricks-uri.

 

Transportul

 

Cu avionul

 

Transportul cu avionul este recomandat atunci când călătorești pe distanțe lungi. Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă te hotărăști să călătorești cu avionul este să te uiți atent la destinație, cât de departe este aeroportul de orașul în care trebuie să ajungi. Majoritatea zborurilor low-cost au aeroporturile la 30-40 de km față de oraș, iar biletul de autobuz de la aeroport spre oraș sunt destul de scumpe. Uneori pentru astfel de bilete ești nevoit să scoți din buzunar în jur de 20 de euro (cât avionul).

 

Cu autobuzul

 

Cu autobuzul este indicat să călătorești doar pe distanțe scurte, sau medii (dintr-o țară în alta). Dacă îti rezervi din timp biletul de autobuz ai putea să ieși la un preț destul de avantajos.

 

Cu trenul

 

Ultima variantă de transport, dar nu cea din urmă este trenul. La fel ca și autobuzul, trenul este recomandat când vine vorba de călătorii pe distanțe scurte. Dacă te gândești să călătprești cu trenul în vestul Europei, trebuie să știi că sunt foarte scumpe. Recomandat este să călătorești cu trenul în țarile din estul Europei. Rezervarea biletelor din timp îți poate aduce de asemenea o reducere de preț.

 

Bagajele

 

În ceea ce privește bagajul, încearcă să iei cât mai puține lucruri cu tine, lucruri esențiale. Gândește-te de 2 ori înainte să pui hainele în geamantan! Când ești 100% convins că o să porți acel articol de îmbrăcăminte, mai gandește-te o data și abia apoi pune-l în bagaj. Nu uita să iei în considerare faptul că o să participi la o mulțime de petreceri tematice și o să-ți trebuiască articolele pentru costume. Pe lista party-urilor fiecărui curs de sezon este și Seara Internațională (International evening) la care trebuie să duci produse tradiționale care o să-ti ocupe destul de mult din bagaj.

 

Acte necesare

 

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei cu tine sunt actele. O listă cu actele necesare o găsești mai jos:

 

  • Pașaportul – în cazul în care călătorești într-o țară care nu face parte din UE.
  • Buletin
  • Viza – în cazul țărilor care cer așa ceva
  • Asigurarea de sănătate
  • Cardul ISIC (pentru reduceri)