Navigation Menu+

Cum aplic?

 

Pentru a participa la un curs, trebuie să treci prin următorii paşi:

  1. Mergi la lista cursurilor, alege un eveniment la care vrei să participi şi dă click pe Apply!
  2. Introdu adresa ta de e-mail împreună cu parola ta, dacă nu eşti deja logat. Dacă nu ai un cont, înregistrează-te aici. După ce ai intrat în aplicaţie, aşteaptă ca grupul tău local BEST să-ţi valideze contul.
  3. Intră în aplicaţie și completeaza scrisoarea ta de motivaţie [obligatoriu redactată în limba engleză].

Scrisoare de motivare

Pentru orice curs la care te decizi să aplici trebuie să ştii că este necesară o scrisoare de motivare, în funcţie de care Grupurile Locale BEST din toată Europa îşi vor selecta participanţii. Criteriile de selecţie variază de la un grup la altul, dar scrisoarea de intenţie are cu siguranţă cea mai mare pondere în alegerea participanţilor.

Nu există o reţetă perfectă, datorită multitudinii de criterii, dar cu siguranţă organizatorii vor dori să ştie:

Cine eşti? Care îţi sunt studiile, pasiunile, care sunt cunoştinţele tale în domeniul cursului şi cum îţi place să te distrezi. Prezentarea ta nu trebuie să fie lungă, dar e necesar să cuprindă informaţii relevante despre preocupările tale şi despre cum ai putea contribui tu la formarea unui grup de participanţi diversificat şi receptiv. De asemenea, nu uita că persoanele care selectează participanţii sunt studenţi ca şi tine. Convinge-i că eşti destul de interesant şi amuzant încât să vrea să te cunoască. O mică doză de ciudăţenie şi de mister nu strică!

De ce ai ales cursul respectiv? Citeşte cu atenţie descrierea cursului şi ai grijă, în cazul în care aplici la mai multe cursuri, să nu le încurci. Grupurile Locale BEST vor fi curioase să afle ce te motivează şi de multe ori acest lucru cântăreşte cel mai mult în decizia lor. Scrie motive specifice! Astfel, vor şti că scrisoarea ta nu e una standard, cu care aplici la toate cursurile şi că interesul tău e real!

De ce ai ales oraşul/ţara respectivă? Îţi place sau nu, cei care vor face selecţia se vor simţi întotdeauna puţin gâdilaţi în orgoliu dacă le dai şi un motiv legat de ţara lor care te-a convins să mergi acolo. Nu insista însă prea mult, fiindcă există riscul să dai impresia că mergi acolo ca turist, iar cursurile cad pe locul doi.

Dacă la aceste informaţii adaugi şi o notă de originalitate în formulare, cu siguranţă vei avea o şansă în plus! Oricine apreciază simţul umorului şi creativitatea, aşa că nu ezita să le foloseşti ori de câte ori ai ocazia.

Pe lângă scrisoarea de intenţie, la unele cursuri va trebui să răspunzi şi la câteva întrebări (de regulă 3), prin care organizatorii vor să îţi testeze creativitatea. Fii cât mai original când răspunzi la aceste întrebări! Gândeşte-te la nişte răspunsuri pe care niciun alt aplicant nu le poate da în afară de tine!

Poţi alege maxim 3 cursuri la care să aplici, dar nu poţi participa decât la unul pe sezon. Aşa că nu ezita să profiţi şi să aplici chiar la 3 cursuri, pentru a-ţi spori şansele de a fi ales! Ordinea în care aplici nu contează, ci o stabileşti tu în funcţie de preferinţele tale.

Acum, tot ce rămâne de făcut e să aplici! Fă-ţi curaj, apucă-te de scris şi îţi vei putea petrece vara cum nu se poate mai frumos. Nu rata şansa de a învăţa distrându-te, de a călători, şi de a-ţi face prieteni din toată Europa!

Dacă ai fost ales la vreun curs, vei fi contactat de echipa BEST Cluj-Napoca. Rezervă-ţi din timp bilete pentru destinaţia aleasă şi pregăteşte-ţi bagajele!

Dacă ai nevoie de ajutor cu scrisoarea de motivare, ne-o poţi trimite printr-un email (la adresa cursuri@bestcj.ro) şi noi îţi vom da feedback pentru ca tu să ştii ce ar trebui îmbunătăţit, dacă e cazul. Astfel, vei avea şanse mai mari de a fi acceptat la cursuri!

Toate informaţiile pe care trebuie să le ştii legate de BEST, cursuri de sezon și evenimente BEST, cât şi despre costuri şi alte detalii, le găseşti în Never Alone Guide.